Ondernemersloket Drechtsteden

De Drechtsteden bouwen hard aan de regio om deze toekomstbestendig te maken. Een goed ondernemersklimaat is hierbij van het grootste belang. Het stimuleren van dit klimaat staat in de Drechtsteden dan ook centraal. Een van de initiatieven waarin dit tot uiting komt is ons Ondernemersloket Drechtsteden.

Het Ondernemersloket Drechtsteden is er voor zowel bestaande (zelfstandig) ondernemers als voor nieuwe bedrijven/starters. Het is een samenwerking tussen het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). Alle ondernemers zijn hier van harte welkom. Onze medewerkers staan wekelijks voor je klaar, vooralsnog alleen digitaal en telefonisch. Het eerste contact is met onze samenwerkingspartner RBZ Rotterdam. Met een van hun medewerkers heb je het eerste gesprek. Bel gerust voor een afspraak naar 010 – 433 96 00 (op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur). Of vul het contactformulier in. Binnen 2 werkdagen wordt er contact met je opgenomen. In het eerste gesprek met RBZ wordt gekeken of RBZ je blijft ondersteunen of dat de Sociale Dienst Drechtsteden je verder gaat helpen. Kunnen zowel RBZ als de sociale dienst je niet direct helpen, dan zorgen we voor een warme overdracht naar ondersteuningsvoorzieningen die het verder oppakken.

Waarvoor kun je bij ons terecht? 

Je kunt bij het Ondernemersloket Drechtsteden terecht voor begeleiding/ondersteuning bij:

• Het toekomstbestendig maken van je onderneming.

• Bij- of omscholing of heroriëntatie.

• Vragen over Financiële ondersteuning (Bbz)

• Schuldhulpverlening.

• Geldproblemen (als gevolg van de coronacrisis).

• Het opzetten van je onderneming.

• Advies en ondersteuning bij je bedrijfsvoering

Contact

Contact opnemen met het Ondernemersloket Drechtsteden kan op verschillende manieren. Telefonisch via telefoonnummer: 010 – 433 96 00 (op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur) of met het contactformulier (binnen 2 werkdagen wordt er contact met je opgenomen).

Voor overige vragen kun je een e-mail te sturen naar e-mailadres: ondernemersloket@drechtsteden.nl.

Samenwerkingspartners

Het Ondernemersloket Drechtsteden werkt met verschillende partners samen. Hieronder een overzicht van de samenwerkingspartners:

KICKSTART Drechtsteden: Ben je ondernemer, denk je aan stoppen en wil je hulp bij het vinden van werk in dienstverband? KICKSTART Drechtsteden helpt je op weg, maakt verbindingen en maakt samen met jou de route van werk naar werk in de Drechtsteden mogelijk!

MKB Doorgaan: MKBDoorgaan.nl is een landelijk werkende, onafhankelijke, not-for-profit stichting. Het organiseert vroegsignalering van (financiële) problemen. En biedt hulp aan mkb-ondernemers en zzp’ers, met een in de kern levensvatbaar bedrijf, die hulp nodig hebben om hun bedrijf gezond te houden. Voor een goede dienstverlening is het advies om altijd een eerste gesprek met de consulenten van RBZ in het Ondernemersloket Drechtsteden te voeren. Daarmee kan jouw ondersteuningsbehoefte goed in kaart worden gebracht en worden bekeken in hoeverre een beroep kan worden gedaan op MKB Doorgaan.

Over Rood: Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Bij Over Rood helpen ondernemers elkaar hun problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Begeleiding vanuit deze organisatie dient bij voorkeur te gebeuren na een gesprek met de consulenten van RBZ in het Ondernemersloket Drechtsteden. Maak een afspraak via het contactformulier of telefonisch (010 – 433 96 00). Mailen kan ook naar: ondernemersloket@drechtsteden.nl.

Qredits: Voor startende ondernemers of bestaande ondernemers die, door de coronacrisis, willen gaan hervormen of vernieuwen wordt het programma ‘Toekomstgericht Ondernemen’ kosteloos aangeboden. Interesse? Dan is een aanmelding via ondernemersloket@drechtsteden vereist. Let op! Dit programma vraagt ook een behoorlijke inzet en tijdsbesteding van de ondernemer. Klik hier voor alle informatie.

RBZ: Het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) helpt ondernemers die een eigen bedrijf willen beginnen, die financiële problemen hebben of met hun bedrijf willen stoppen.

Sociale Dienst Drechtsteden: De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De sociale dienst helpt inwoners van de Drechtsteden die financiële problemen hebben, zonder werk zitten of ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen.

Handige links

Online ondersteuning ondernemers

Drechtsteden Onderneemt: Drechtsteden Onderneemt is het aanspreekpunt voor ondernemers binnen de 7 Drechtsteden gemeenten. Zo krijg je als ondernemer advies op maat!

Financiering & geldzaken (KVK): KVK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij de belangrijke thema’s op ondernemersgebied.

Geldfit zakelijk: Op Geldfit Zakelijk kun jij als ondernemer gratis terecht voor hulp bij jouw financiële situatie. Via een online test krijg je direct inzicht hoe jij er met je onderneming financieel voor staat. Ook krijg je gelijk een overzicht waar je terecht kunt voor hulp.

Informatie voor ondernemers & bedrijven (Rijksoverheid): Op Rijksoverheid.nl informeren ministeries u over wetten en regels van het Rijk.

KVK Zwaarweerroute: zit je in zwaar weer en wil je weten hoe je daar uit kunt komen? Check waar je staat met de KVK Zwaar weer routewijzer.

Ondernemen in de toekomst (Rijksoverheid & gemeente Rotterdam): De Rijksoverheid en gemeente Rotterdam wijzen u graag op de mogelijkheden om te ondernemen nu en in de toekomst.

Ondernemers met (financiële) problemen (Bbz – RBZ): Elke ondernemer heeft wel eens een periode waarin het even minder gaat. Bijvoorbeeld door ziekte, veranderingen in de persoonlijke situatie, opdrachtgevers die wegvallen of tegenvallende verkoop.

ZZP Nederland: ZZP Nederland is de grootste organisatie voor zelfstandigen zonder personeel (zzp). Op deze site vind je informatie die belangrijk is voor zzp’ers. Onder andere over de Tozo.

Informatie wettelijke regelingen ondernemers

Bbz: zelfstandigen kunnen in (tijdelijke) financiële problemen komen die het voortbestaan van hun bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunnen zij dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).

IOAZ: denk je erover om te stoppen als zelfstandig ondernemer omdat je onvoldoende inkomen uit je bedrijf haalt, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een IOAZ-uitkering. Je ontvangt de uitkering op basis van de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ).