Ondernemersloket Drechtsteden

De Drechtsteden bouwen hard aan de regio om deze toekomstbestendig te maken. Een goed ondernemersklimaat is hierbij van het grootste belang. Het stimuleren van dit klimaat staat in de Drechtsteden dan ook centraal. Een van de initiatieven waarin dit tot uiting komt is ons Ondernemersloket Drechtsteden.

Het Ondernemersloket Drechtsteden is er voor zowel bestaande (zelfstandig) ondernemers als voor nieuwe bedrijven/starters. Het is een samenwerking tussen het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) en de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD). Alle ondernemers zijn hier van harte welkom. Onze medewerkers staan wekelijks voor je klaar, vooralsnog alleen digitaal en telefonisch. Bel gerust voor een afspraak naar 010 – 433 96 00 (op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur). Of vul het contactformulier in. Binnen 2 werkdagen wordt er contact met je opgenomen. Kunnen we je niet direct helpen, dan zorgen we voor een warme overdracht naar ondersteuningsvoorzieningen die je verder kunnen helpen.

Waarvoor kun je bij ons terecht? 

Je kunt bij het Ondernemersloket Drechtsteden terecht voor begeleiding/ondersteuning bij:

• Het toekomstbestendig maken van je onderneming.

• Bij- of omscholing of heroriëntatie.

• Vragen over Financiële ondersteuning (BBZ, Tozo)

• Schuldhulpverlening.

• Geldproblemen (als gevolg van de coronacrisis).

• Het opzetten van je onderneming.

• Advies en ondersteuning bij je bedrijfsvoering

Contact

Contact opnemen met het Ondernemersloket Drechtsteden kan telefonisch en met een contactformulier. Bel naar: 010 – 433 96 00 (op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur). Of vul het contactformulier in. Binnen 2 werkdagen wordt er contact met je opgenomen.

Handige links

Online ondersteuning ondernemers

Financiering & geldzaken (KVK): KVK biedt informatie, voorlichting en ondersteuning aan ondernemers bij de belangrijke thema’s op ondernemersgebied.
Informatie voor ondernemers & bedrijven (Rijksoverheid): Op Rijksoverheid.nl informeren ministeries u over wetten en regels van het Rijk.
KVK Zwaarweerroute
: zit je in zwaar weer en wil je weten hoe je daar uit kunt komen? Check waar je staat met de KVK Zwaar weer routewijzer.
Ondernemen in de toekomst (Rijksoverheid & gemeente Rotterdam): De Rijksoverheid en gemeente Rotterdam wijzen u graag op de mogelijkheden om te ondernemen nu en in de toekomst.
Ondernemers met (financiële) problemen (Bbz – RBZ): Elke ondernemer heeft wel eens een periode waarin het even minder gaat. Bijvoorbeeld door ziekte, veranderingen in de persoonlijke situatie, opdrachtgevers die wegvallen of tegenvallende verkoop.
Vragen en antwoorden Tozo (Sociale Dienst Drechtsteden): wil je meer weten over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers? Dan vind je in dit overzicht antwoorden op meeste gestelde vragen.
ZZP Nederland: ZZP Nederland is de grootste organisatie voor zelfstandigen zonder personeel (zzp). Op deze site vind je informatie die belangrijk is voor zzp’ers. Onder andere over de Tozo.

Informatie wettelijke regelingen ondernemers

Bbz: zelfstandigen kunnen in (tijdelijke) financiële problemen komen die het voortbestaan van hun bedrijf bedreigen. In bepaalde gevallen kunnen zij dan een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz).
IOAZ: denk je erover om te stoppen als zelfstandig ondernemer omdat je onvoldoende inkomen uit je bedrijf haalt, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een IOAZ-uitkering. Je ontvangt de uitkering op basis van de Wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ).
Tozo 3: de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) geldt voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, die financieel in de problemen komen door de coronacrisis.